Verslag vergadering 16 november 2011

Kort verslag van de vergadering van de Fietsersbond Leusden van 16 november 2011

Fietspad Tabaksteeg

Er is niet goed hoogte te krijgen van het gebruik van het fietspad dat door de Tabakssteeg loopt, omdat er nog veel werkzaamheden plaatsvinden, zeker in de omgeving van het fietspad. Er is echter niet vastgesteld dat bewoners op het fietspad parkeren. Wel moet de aanwezigheid van de paaltjes in het fietspad met de gemeente besproken worden. Als ze neergeklapt zijn is er geen reflectie en zijn ze in het donker niet te zien, hetgeen tot gevaarlijke situaties kan leiden. We houden de situatie in de gaten.

In Tabaksteeg worden enkele onderborden geplaatst bij “doodlopende” wegen naar Antares met de tekst, uitgezonderd fietsers.

Verbinding centrum – Valleikanaal

Formeel mag alle verkeer op de Burg v. d. Postlaan gewoon links en rechts af de fietspaden op gaan. Dit zal niet zo snel gebeuren maar het is niet goed geregeld. Zeker brommers maken er gebruik van terwijl deze op de Cohensteeg niet thuis horen. Komende van het winkelcentrum is niet te zien dat de Cohensteeg een fietspad is.

Verder is het laatste deel van het pad, tussen Landjonker en het Valleikanaal, zelfs verboden voor snorfietsen terwijl die weer wel op Cohensteeg en het fietspad langs het Valleikanaal mogen rijden. Door wijzigingen in de regelgeving, brommers in de bebouwde kom mogen niet op het fietspad en de verschillen tussen snorfietsers en brommers, zijn niet alle verkeersboren juist aangepast.

Dit is ook het geval voor de 3 meter fietspad tussen Groene Zoom en Burg de Beaufortweg.

De leden gaan de verbindingen tussen Leusden en het fietspad langs het Valleikanaal bezien. De vraag is of een verplicht fietspad voor een recreatieve fietsroute wel de juiste oplossing/beslissing is. In de volgende vergadering komen we hier op terug. De situatie bij de Burg v. d. Postlaan/Cohensteeg is inmiddels met de verkeersambtenaar besproken.

Jeugd en gezin

In het voormalige postkantoor zit nu het bureau Jeugd en Gezin. Medewerkers en bezoekers zetten hun fiets op de stoep. Blijkbaar heeft niemand nagedacht dat hier ook een fietsvoorzienig bij hoort.

De situatie nu is voor de meeste leden onbekend. Wel weten zij dat de stoep daar erg breed is maar er staan nog steeds brievenbussen. Iedereen houdt de situatie in de gaten zodat hier de volgende keer over gesproken kan worden.

Situatie op de Maanweg

Na oversteek Ben Ponlaan moeten fietsers bij oversteek Maanweg opnieuw wachten.

De leden gaan kijken of deze situatie in Leusden elders ook voorkomt. Ze zullen ook naar voetgangers/fietsen oversteekplaatsen kijken en onderzoeken of die overal wel gelijk op gaan. De stoplichten bij de kruising Maanweg/ Ben Ponlaan zullen voor fietsers eind dit jaar opnieuw afgesteld worden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *