Wat willen wij

Wat willen wij?

Fietsen is gezond en een milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Daarom is het belangrijk dat mensen plezier hebben in fietsen en dat er goede fietsvoorzieningen zijn. De Fietsersbond afdeling Leusden komt op voor de belangen van de fietsers in Leusden en omgeving. Ons uitgangspunt is dat fietsers belang hebben bij:

  • echte verkeersveiligheid
  • goede ontwerpen van wegen en kruispunten
  • het voorkomen van fietsdiefstal
  • een goed netwerk van fietsroutes
  • een wegdek dat prettig fietst
  • maatregelen die het fietsen bevorderen
  • voldoende gelegenheid om de fiets te parkeren

We proberen de belangen van fietsers op verschillende manieren te behartigen. We doen dat via ambtelijk overleg en door beïnvloeding van de politiek. Het blijft zaak – zo leert de ervaring – om het beleid van de gemeente kritisch te volgen en de fiets hoog op de politieke agenda te krijgen. Op deze manier is bijvoorbeeld menig wegontwerp door toedoen van onze werkgroep verbeterd en zijn er fietsparkeerplaatsen bij een aantal bushaltes gekomen.

Fietsparkeren Groene Zoom

Fietsparkeren bij de bushalte aan de Groene Zoom

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *