Verslag vergadering 23-5-2012

Opening en mededeling

Aan de agenda wordt het punt “De Nieuwe Website van de afdeling Leusden” toegevoegd.

De afdeling is benaderd door een journalist van de Amersfoortse Courant over ons advies over het fietspad langs het Valleikanaal. Hij wilde een en ander wat breder trekken door ook aandacht te besteden aan goede en minder goede punten voor het fietsverkeer in Leusden. Er wordt voorgesteld om met hem een rondje door Leusden te maken en een aantal dingen te laten zien. Heel goed is bijvoorbeeld de Cohensteeg, die een uitstekende verbinding binnen Leusden voor het fietsverkeer vormt. Een minder fraai voorbeeld is met name de situatie aan de Hekkersteeg:

Hekkersteeg

 

Op 23 januari zijn twee leden van de werkgroep met iemand van de gemeente wezen praten over het herstellen van slechte plekken van fietspaden binnen de gemeente. Naar aanleiding daarvan werd door de gemeente aangegeven dat alles vóór eind mei uitgevoerd zou zijn. Tot nu toe is daar geen terugkoppeling op geweest, terwijl het inmiddels eind mei is. Er zal een reminder gestuurd worden en vanuit de werkgroep zullen we controleren of de aangegeven punten inderdaad verbeterd zijn. Indien niet, dan zal dat een punt zijn ter bespreking met de wethouder.

Asschatterweg 

Slechte stukken in het wegdek die door de werkgroep bij de gemeente aangekaart zijn

 

Verslag van de vergadering van 18 april 2012

Naar aanleiding van deze notulen wordt opgemerkt dat er met betrekking tot het fietsparkeren geen verdere reacties ontvangen zijn.

Fietspad Asschatterweg

Er zijn tekeningen ontvangen die het hele traject betreffen met uitzondering van het stuk langs de Zandbrinkermolen. Over dat stuk moeten de plannen nog verder uitgewerkt worden.

Het fietspad is overal even breed, te weten 3,50 meter. Dit is bereikt door op een paar plaatsen de rijweg te versmallen ten gunste van het fietspad. De afstand tot de rijweg is 1,10 meter. Er worden ook alternatieven aangegeven waarin dit slechts 60 cm is. De Fietsersbond wijst deze alternatieven af uit oogpunt van verkeersveiligheid.

Op een aantal plaatsen wordt de sloot vervangen door duikers. Deze moeten bij voorkeur niet onder het fietspad lopen, maar er naast. Bij werkzaamheden aan deze duikers hebben de fietsers er dan veel minder last van.

Bij het Rabattenbos wijkt het fietspad af van de weg en komt dan geïsoleerd te liggen. Voor de kruising met de Postweg is dit gunstig uit verkeersveiligheidsoogpunt, maar de zichtbaarheid van de weg is na de kruising richting Achterveld slecht vanwege het struikgewas. Hierdoor kan er sociale onveiligheid ontstaan. Een mogelijk alternatief dat dichter langs de weg loopt heeft onze voorkeur. Dit zal een punt van aandacht moeten zijn.

Rabattenbos

Rabattenbos vanaf de Postweg

Alles bij elkaar lijkt het een goed plan, hoewel er wel enkele kanttekeningen zijn. Over het stuk langs de Zandbrinkermolen kunnen we bij afwezigheid van plannen uiteraard geen uitspraken doen.

De nieuwe website

Een lid van de werkgroep heeft in januari een cursus voor de nieuwe website gevolgd. Inmiddels is de inhoud van de oude website omgezet naar de nieuwe. De testversie werd in de vergadering gepresenteerd en kon de waardering van de werkgroepsleden wegdragen. Vandaar dat besloten werd om per 1 juni uiterlijk over te schakelen naar de nieuwe website en daarmee de oude uit de lucht te halen.

De nieuwe website is te vinden op http://leusden.fietsersbond.nl/

Evaluatie functioneren van de werkgroep

Nu men een tijdje in het huidige teamverband samenwerkt en daarmee ook wat meer aan elkaar gewend is geraakt, is dit het goede moment om het functioneren van de werkgroep aan de orde te stellen en te kijken wat we misschien beter kunnen doen.

Na enige discussie is men het er over eens dat we in ieder geval wat moeten doen aan de verdeling van de diverse activiteiten omdat er nu wel erg veel op het bordje van sommige mensen ligt. Besloten wordt om per onderwerp concrete “trekkers” te benoemen. Eén zo’n onderwerp is het organiseren van een jaarvergadering voor de plaatselijke leden en belangstellenden. Twee werkgroepsleden zullen een concreet voorstel uitwerken voor de organisatie van een avond met een voor fietsers aansprekend thema. 

Evaluatie overleg met de gemeente

Het overleg met de gemeente wordt besproken. De conclusie is dat, hoewel we vaak achter zaken aan moeten zitten, we toch ook veel dingen voor elkaar krijgen.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *