Verslag van de vergadering van 26-6-2013

Ingekomen post

Er is een brief van het college ontvangen over het fietspad Tabaksteeg. De Fietsersbond is teleurgesteld in de houding van het college ten aanzien van het “oorspronkelijke fietspad” Tabaksteeg. In tegenstelling tot alle beloftes is het geen fietspad meer.

Verslag en actielijst van de vergadering van 21 mei 2013.

Het verslag wordt goedgekeurd en de actielijst opgeschoond.

Overleg met de gemeente:

Fietspad Valleikanaal

Met de gemeente zal gesprokken worden over de dubbele rij paaltjes bij de nieuwe brug over het valleikanaal (Cohensteeg). Het nut van de 2de rij paaltjes wordt niet ingezien. Is dit om auto’s die via het fietspad Cohensteeg de brug over gaan en via het fietspad naar de Langesteeg willen rijden te weren?

 Situatie brug Valleikanaal

De dubbele rij fietspaaltjes op het fietspad bij de nieuwe brug

Fietspad Dorresteinseweg

Het nieuwe fietspad zal een van de drukste fietsverbindingen worden tussen Amersfoort en Leusden. Aan Amersfoortse zijde wordt het pad geheel vernieuwd. In tegenstelling tot de gemeente is de Fietsersbond van oordeel dat dit ook aan Leusdense zijde fysiek wel degelijk mogelijk is. Volgens informatie van het kadaster is de grond van de gemeente ongeveer 10 m breed. Hier moet een fietspad van ruim 4 meter breed mogelijk zijn. Er is dan zelfs nog ruimte voor een voetpad. Hierover zal contact worden opgenomen met de gemeente.

Dorresteinse weg 

Situatie op de Dorresteinse weg, aan de Leusder zijde

Lockhorsterweg

Dat een klein deel van de Lockhorsterweg verplicht fiets-bromfietspad is komt vreemd over. Mogen vergunningshouders ook met de auto over het fiets-bromfietspad rijden? Ook staan auto’s van wandelaars dagelijks op het fietspad. De situatie dient door de gemeente opnieuw te worden bezien.

 Lockhorsterweg

Fietspad of parkeerplaats?

Situatie op de Lockhorsterweg

Fietspad Asschatterweg.

In het voorontwerp bestemmingsplan Fietspad Asschatterweg was niet overal ruimte voor verlichting naast het fietspad. Tevens was de mogelijkheid van de door ons gewenste uitvoegstroken voor fietsers bij de Postweg en Laapeerseweg niet opgenomen.

Bij de verdere procedure van het bestemmingsplan moet hierop gereageerd worden.

Fietsverbindingen

In juli zal met de verkeersambtenaar een stuk door Leusden gefietst worden. De Fietsersbond zal aangeven wat zij slechte stukken in fietsverbindingen vindt, zoals overgangen tussen klinkers en asfalt, putdeksels, achterstallig onderhoud, enz.

Putdeksel in fietspad

Onder meer zullen ongelijk liggende putdeksels bekeken worden tijdens het rondje door Leusden met de verkeersambtenaar

Niet alles zal gefietst worden. De gemeente krijgt een inzicht waar zij opletten moet maar zal de controle van de gehele gemeente zelf moeten doen.

Milieuprijs

De Fietsersbond zal zich kandidaat stellen voor de Milieuprijs 2013.

Behoudens wat kleine typefoutjes zal het opgemaakte stuk aan de gemeente worden gezonden.

Acties in Winkelcentrum Hamershof

Er is contact geweest met winkeliersvereniging De Hamershof.

Deze keer is voor de fietsvereniging gekozen omdat zij die dag ook een activiteit (toertocht0 hadden. Als er weer een actie komt voor fietsers zal zeker aan de Fietsersbond gedacht worden.

Landelijke Ledenraad

Op de ledenraad is aangekondigd dat de Fietsersbond dit jaar met een nieuw logo komt. Het logo wordt getoond. Daarnaast zal naast de kleuren geel en zwart in brochures e.d. de kleur oranje verschijnen. Briefpapier, brochures, e.d. met het oude logo kan gewoon nog gebruikt worden.

De ledenraad gaf de afdelingen tevens mee nu de politieke partijen te benaderen voor de verkiezingen in 2014. Ook om de conceptprogramma’s op te vragen om tijdig te kunnen beoordelen of je wensen er wel en goed in staan.

Ten aanzien van sociale media dient bevorderd te worden dat politici de Fietsersbond volgen en niet andersom.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *